Digestion Blend Pret 42 lei Stimuleaza digestia si calmeaza durerile abdominale
Click pentru mărire |
|
Stimulează digestia şi calmează durerile abdominale.
Prezentare: 100 capsule easy-to-swallow
Producător: Solaray
Aviz: 4813/2010
Avantaje:
-formulă complexă pe bază de fructe, plante medicinale şi componente homeopate
-ajunge până la 50 de zile de administrare
Compoziţie per capsulă:
Amestec Papaya (Carica papaya, frunză) 400mg
Mentă (Mentha x piperita, partea aeriană)
Fenicul (Foeniculum vulgare, seminţe)
Ghimbir (Zingiber officinale, rădăcină)
Genţiana (Gentiana lutea, rădăcină)
Ardei iute (Capsicum annuum, seminţe)
Nuc cenuşiu (Juglans cinerea, scoarță)
Alte ingrediente:
Componente homeopate 100% naturale:
clorură de sodiu 6x
fosfat de calciu 3x
fosfat de magneziu 3x
clorură de potasiu 3x
sulfat de potasiu 3x
fosfat de sodiu 3x
Curiozităţi
Ca multe alte plante, menta le-a fost cunoscuta anticilor greci, romani şi egipteni. Legenda spune că zeul întunericului, Pluton, s-a îndrăgostit nebuneşte de frumoasa nimfă Mentha. Geloasă, soţia sa, zeiţa Persephona, a urmărit-o pe nefericita fată şi a îngropat-o în pământ. Pluton, impresionat de suferinta nimfei, a transformat-o apoi în planta frumos mirositoare care îi poartă numele.
Menta este folosită încă din timpuri străvechi, în special pentru îmbunătăţirea digestiei, în caz de tulburări gastro-intestinale şi hepatobiliare însoţite de meteorism, indigestie şi stări de vomă. Planta mai este benefică în colecistopatii, calculi biliari şi în afecţiuni cronice ale pancreasului.
Produce o uşoară anestezie a mucoasei gastrice datorită mentolului, prin care se explică acţiunea antiemetică şi antiseptică, iar taninurile au acţiune antidiareica. Stimulează secreţia şi funcţia biliară si hepatică, fiind coleretic-colagog şi detoxifiant hepatic, datorită acizilor polifenolici şi compuşilor flavonoidici din frunze. Are o uşoară acţiune antifermentativă, dezinfectantă, indicată în tratamentul colitei fermentative, diareei, toxiinfecţiilor alimentare. La cele de mai sus se mai adaugă acţiunea spasmolitică şi carminativă. Cercetătorii italieni au descoperit că, în urma fierberii frunzelor de mentă, se eliberează peste 12 compuşi chimici instabili volatili, care inhibă centrii agresivităţii.
Feniculul este un antiseptic, carminativ (absoarbe gazele liniştind astfel crampele), sedativ, antiinflamator, spasmolitic asupra musculaturii netede, analgezic în cazul colicilor, galactogog (stimulează secreţia laptelui), antispastic, expectorant cu calităti stomahice, antitoxice, diuretice, calmează spasmele muşchilor bronşici linistind tusea convulsivă şi astmatică. Feniculul are o acţiune estrogenă datorită dianetolului şi fotoanetololului şi este un bun adjuvant în cazul diabetului. Uleiul esenţial are o uşoară acţiune antifungică asupra dermatofitilor din genul Trichophyton şi Microsporum. Frunzele conţin un principiu hipotensiv. În medicina veterinară se prepară un decoct din întreaga plantă şi se administrează ca eupeptic şi galactogen. Seminţele rămase după extragerea uleiului volatil pot fi utilizate ca furaje concentrate pentru vacile de lapte.
Cea mai largă utilizare o are în tratarea şi prevenirea indigestiilor, enterocolitei, a colicilor, balonărilor, a constipaţiei, a digestiei lente, a indigestiei pe fond nervos sau după o masă copioasă. Este un bun digestiv şi vermifug, un tonic gastric, combate atonia digestivă şi este folosit inclusiv în tratamentul colonului iritabil. În tulburări digestive, ceaiul de fenicul aduce o liniştire a spasmelor stomacului şi intestinelor, calmând durerile şi restabilind apetitul, fiind folosit inclusiv la copiii mici.
Arbore inalt, nucul cenuşiu poate atinge chiar şi 30 metri înălţime, fiind caracterizat prin coroana sa largă, mai ales de cultură la noi în ţară, rareori creşte spontan. Trunchiul este gros, iar scoarţa are culoare cenuşie.
Frunzele sunt eliptice, aromate. Fructul este o drupă de culoare verde, iar sămânţa este comestibilă. Florile sunt unisexuate. Nucul înfloreşte în lunile mai sau iunie. În scop fitoterapeutic se utilizează frunzele recoltate în perioada de înflorire. Nucul conţine ulei volatil, grăsimi, protide, tanin, vitamina c, flavone, substanţe minerale, vitamina A, C, B, pectine, acizi organici etc.
Nucul are calităţi aseptice, astringente, hipotensive, antialergice, cicatrizante, calmante, antimicotice, antireumatice, antidiareice, antiseptice.
Efecte adjuvante:
- stimulează digestia prin activarea glandelor salivare şi creşterea nivelului de enzime digestive
- carminativ (calmează durerile abdominale şi reduce flatulenţa)
- reglează apetitul
- colagog (favorizează eliminarea bilei în duoden)
- antiinflamator
- antioxidant
- antispastic intestinal
- antibacterian, antiparazitar
Mod de administrare:
Câte 1 capsulă/zi de 2-3 ori/zi la masă sau conform recomandării consultantului de specialitate.
A nu se depăşi doza zilnică recomandată!
Ca produs alternativ recomandam Orz verde (pulbere) !
Recenzia dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!
Rating: Rău Bun
Introduceţi codul în căsuţa de mai jos: